با این حال، نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف حدود دو اونس پسته به مدت ۱۲ هفته پروفایل میکروبی مدفوع را بهطور معناداری تغییر داد و باعث افزایش باکتریهای مفید مانند Roseburia و اعضای خانواده Lachnospiraceae شد؛ این گروهها به تولید اسیدهای چرب کوتاهزنجیر از جمله بوتیرات کمک میکنند. بوتیرات منبع انرژی اصلی سلولهای کولون است، به سلامت سد روده کمک میکند و اثرات ضدالتهابی دارد.
همچنین، کاهش باکتریهای مرتبط با پیامدهای متابولیکی نامطلوب مشاهده شد. برای مثال، سطح Blautia hydrogenotrophica (مرتبط با تولید ترکیبات زیانآور برای کلیه و قلب) و Eubacterium flavonifractor (تجزیهکننده ترکیبات آنتیاکسیدانی مفید) پس از مصرف پسته کاهش یافت.
این مطالعه بهصورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسویه متقاطع طراحی شد که در آن هر ۵۱ شرکتکننده هر دو نوع مداخله (پسته و میانوعده کربوهیدراتی) را دریافت کردند. نمونههای مدفوع با استفاده از تکنیک توالییابی ژن ۱۶S rRNA بررسی شدند تا ترکیب میکروبیوم مشخص شود.
هرچند هنوز روشن نیست که این تغییرات میکروبیوم بهطور مستقیم به بهبود شاخصهای سلامت منجر شود، یافتهها چشمانداز تازهای را برای استفاده از پسته بهعنوان یک مداخله تغذیهای در بهبود سلامت متابولیک و احتمالاً کاهش پیشرفت دیابت نوع ۲ یا التهاب سیستمیک فراهم میکند.