• امروز : دوشنبه - ۲۷ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 18 August - 2025
0

واقعا آب سرد باعث کبد چرب می‌شود؟

  • کد خبر : 287520
  • 18 آگوست 2025 - 15:56
واقعا آب سرد باعث کبد چرب می‌شود؟

گروه علمی: در فصل تابستان یک لیوان آب سرد حسابی درون آدم را خنک می‌کند، اما لزوما خوردن آب سرد همیشه برای بدن مزایایی ندارد. اخیرا در فضای مجازی به این نکته اشاره شده که خوردن آب سرد می‌تواند درکبد چرب نقش داشته باشد، اما این ادعا که به نظر می‌رسد منبع موثقی هم برای […]

گروه علمی: در فصل تابستان یک لیوان آب سرد حسابی درون آدم را خنک می‌کند، اما لزوما خوردن آب سرد همیشه برای بدن مزایایی ندارد. اخیرا در فضای مجازی به این نکته اشاره شده که خوردن آب سرد می‌تواند درکبد چرب نقش داشته باشد، اما این ادعا که به نظر می‌رسد منبع موثقی هم برای آن وجود نداشته باشد، چقدر واقعیت دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین؛در نتیجه تحقیقات انجام گرفته مشخص شده اگرچه خود آب سرد مستقیما باعث کبد چرب نمی‌شود، اما مصرف طولانی مدت آب یخ با تأثیرات منفی بر عملکرد و ساختار کبد مرتبط دانسته شده است. به طور خاص، تحقیقات روی موش‌ها نشان می‌دهد که مصرف طولانی مدت آب یخ می‌تواند منجر به اثرات عملکردی و ساختاری مضر بر کبد، از جمله تجمع چربی، شود.البته یک سری از تحقیقات دیگر نیز برای خوردن آب سرد به مزایایی از حمله بهبود متابولیسم و چربی سوزی اشاره دارند.

نتایج تحقیقاتی که در مجله Traditional and Integrative Medicine منتشر شده است، نشان داده که مصرف طولانی مدت آب یخ در موش‌ها منجر به کاهش سطح قند خون ناشتا (FBS) و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C) شده و همچنین اثرات منفی بر بافت‌شناسی و عملکرد کبد نشان داده است.. این مطالعه نشان می‌دهد که دمای سرد ممکن است فرآیندهای طبیعی کبد را مختل کرده و منجر به تجمع چربی در سلول‌های کبد شود.

خطرناک‌تر از آب سرد
توجه به این نکته مهم است که بیماری کبد چرب در درجه اول با عوامل دیگری مانند مصرف الکل، چاقی و رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده و قندها، به ویژه فروکتوز، مرتبط است. در حالی که برخی مطالعات اثرات منفی آب یخ را نشان می‌دهند، برخی دیگر مزایای بالقوه مربوط به متابولیسم و چربی‌سوزی با قرار گرفتن متناوب در معرض سرما را نشان می‌دهند.

اگرچه آب سرد علت مستقیم کبد چرب نیست، اما طبق برخی تحقیقات، مصرف طولانی مدت آب یخ ممکن است بر سلامت کبد تأثیر منفی بگذارد. با این حال، تمرکز بر روی پرداختن به عوامل خطر اصلی بیماری کبد چرب، مانند رژیم غذایی و مصرف الکل، بسیار مهم است، نه اینکه صرفا بر دمای آب آشامیدنی تمرکز کنیم.

منبع خبر: بهارنیوز

لینک کوتاه : https://fanooszagros.ir/?p=287520

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.