• امروز : چهارشنبه - ۲۲ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 13 August - 2025
1

افزایش خطر مرگ و میر با شیر پرچرب 

  • کد خبر : 287224
  • 12 آگوست 2025 - 23:55
افزایش خطر مرگ و میر با شیر پرچرب 

گروه علم وفناوری: اگر تا به حال در انتخاب نوع شیر مناسب تردید داشتید، حالا پاسخ مشخص شده است. یک مطالعه جامع نشان داد شیر پرچرب خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد.  این نتیجه بر اساس داده‌های سه مطالعه درباره سلامت قلب و عروق که بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ انجام شده بود، به دست […]

گروه علم وفناوری: اگر تا به حال در انتخاب نوع شیر مناسب تردید داشتید، حالا پاسخ مشخص شده است. یک مطالعه جامع نشان داد شیر پرچرب خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد.
 این نتیجه بر اساس داده‌های سه مطالعه درباره سلامت قلب و عروق که بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ انجام شده بود، به دست آمد.محققان دانشگاه برگن نروژ اطلاعات ۷۳ هزار و ۸۶۰ نفر با میانگین سنی ۴۱ سال را طی ۳۳ سال مورد بررسی قرار دادند.در این بازه زمانی، ۲۶ هزار و ۳۹۳ مورد فوت، از جمله هشت هزار و ۵۹۰ مورد مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، ثبت شد.
بر پایه نتایج این مطالعه، افرادی که بیشترین میزان شیر را مصرف می‌کردند، با ۲۲ درصد افزایش خطر مرگ‌ و میر کلی و ۱۲ درصد افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی مواجه بودند.محققان پس از بررسی‌های تکمیلی دریافتند این افزایش خطر بیشتر ناشی از مصرف شیر پرچرب است.مقایسه دو نوع شیر مشخص کرد مصرف شیر کم‌چرب با ۱۱ درصد کاهش خطر مرگ و میر و هفت درصد کاهش خطر بیماری‌های قلبی همراه است.محققان توانستند این مقایسه را به‌دلیل شرایط تاریخی خاص داده‌ها انجام دهند. در دهه ۱۹۷۰ بیشتر مردم نروژ شیر پرچرب مصرف می‌کردند، اما دهه ۱۹۸۰ این روند به سمت مصرف شیر کم‌چرب تغییر کرد.یافته‌های این مطالعه حتی پس از کنار گذاشتن موارد مرگ زودهنگام یا حذف شرکت‌کنندگانی که بیماری‌های زمینه‌ای داشتند، همچنان ثابت ماند.مصرف‌کنندگان شیر کم‌چرب عمدتا زنان، افراد دارای تحصیلات بالاتر و غیرسیگاری بودند، در حالی که مصرف‌کنندگان شیر پرچرب اغلب سیگار می‌کشیدند.
محققان در پایان مطالعه نتیجه گرفتند انواع مختلف شیر اثرات متفاوتی بر سلامت قلب و عروق دارند و افرادی که شیر پرچرب مصرف می‌کنند، بیش از دیگران در معرض خطر حمله قلبی، بیماری ایسکمیک، کاهش جریان خون به عضله قلب و مرگ زودهنگام قرار می‌گیرند
این نتایج با توصیه‌های کنونی نظام سلامت بریتانیا همخوانی دارد. بنا بر اعلام این نهاد، اکثر چربی موجود در شیر و فرآورده‌های لبنی از نوع اشباع است که مصرف زیاد آن می‌تواند باعث افزایش وزن شود.رژیم غذایی با چربی اشباع بالا همچنین می‌تواند سطح کلسترول خون را افزایش دهد و خطر حمله قلبی یا سکته را بالا ببرد.

 

منبع خبر: بهارنیوز

لینک کوتاه : https://fanooszagros.ir/?p=287224

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.